Otimma ja lähdimmä välipäiviksi Skotlantiin. Ajatuksena oli pako arjesta ja jep, ihan hyvin toimi.

Olimme tulleet invormoiduksi ettei ruualta kannata kauheasti odottaa. Ihan hyvä oli tämä oppi. Onneksi olin muutaman hetken netissä viettänyt ja foodie-arvosteluja lukenut, niin matka ei ollut katastrofi alusta loppuun ruuan suhteen.

Parasta ruokaa matkallamme oli ehdottomasti myöhäinen lounas joka nautittiin Skippersin naapurissa a room in Leithissä.

Suuntanamme oli Skippers, paikka jonka koordinaattien kohdalla luki että EHDOTTOMASTI. Pienellä eksyilyllä etc varmistimme että paikan keittiö oli jo mennyt kiinni kun sinne saavuttiin. Onneksi ohjasivat naapuriin, samojen omistajien mestaan jossa tarjottiin lounasta pidempään.

Tuolit olivat ehdottoman epämiellyttävät, olut hyvää ja ruoka loistavaa. Palle söi chowderia jossa oli niin paljon kalaa ja hummeria että hyvä että lientä mahtui joukkoon. Minä söin fishcakes, ihania kalakakkuja, joissa savustettua haddockia (hmm, koljaa), lohta ja perunaa pallona, pankossa pyöräytetty ja friteerattu. NAMN. Palle halus testata pääruuaks kyyhkyn rintaa ja mä nautin uskomattoman hyvästä kampasimpukasta rapurisoton kanssa.

Tämän yksittäisen kokemuksen perusteella uskallamme suositella paikkaa. Mutta! Edelleenkin suuntaisin ensin Skippersin puolelle. Paikka oli niin kutsuvan oloinen soppeineen ja meriaiheisine sisustuksineen.

By bus
Lothian Region Buses for Skippers, a room in Leith and Teuchters Landing are 16, 22, 35 and 36
which all go along Commercial Street with a stop at Dock Place.

Eli kun bussi kääntyy Shorelta sillan yli, niin heti pois. Oikeestaan voi jäädä jo ennen kääntymistäkin jos älyää huomata.