Ollaan menossa työkaverin läksiäisten takia ulos syömään. Yritin tivata lähtijältä että minne hän haluaisi mennä, mutta ainoa vastaus jonka sain oli että kalaa sen olla pitää.
Koska olen tunnetusti nirso ruuan suhteen, ollen tehnyt tähän listauksen ravintoloista joita aion ehdottaa kollegoilleni. Mitään tunnetusti pahaa en siis viitti tietty ehottaa.

Kaupungissa on muutamia tosi tunnettuja "kalaravintoloita". Niinku Fishmarket ja Havis
05031011540320.jpg
Tässä kuva Haviksesta.
Aika kalliita, mutta kalasia. Ei oo kukkaan mua koskaan vieny. Mutta tolla summalla menisin kyllä ehkä jonnekki muualle syömään.

Omalla rahalla voi mennä vaikka Salveen tai Sikalaan, Sea Horseen.

shors2s22.jpg
Sikala, aina mun suosikki, vieläpä yksityinen! Siellä on tosi hyvää esimerkiksi täytetyt silakkapihvit ja lohikeitto. Me ollaan oltu siellä usein silloin kun on ollu ulkomaalaisia vieraita joille on pitäny näyttää suomalaista ravintolaelämää.
 
51c27243.jpg
Tää on jotenkin niin Kaurismäkeläistäkin. Tää kuva on museoviraston sivulta. "Erityisen arvokkaita ovat sisätilat, joissa alkuperäinen toiminta jatkuu ja joiden alkuperäiset materiaalit, muodot sekä väritys ovat säilyneet."

Loppujen lopuks se summa mikä menee kun lähtee ulos syömään on aina jokseenkin suuri. "Aloituskustannukset" on aina iso osa laskusta. Siis se, että ylipäänsä menee ulos syömään. Laittamalla vähän lisää täpäkkää saattaa saada paljon enemmän. Niinku menemällä syömään Postresiin, mun fine dining lemppariin. Siellä tarjotaan vaan menuita, mut niissä on valinnanvaraa.

SAMULI & VESA Pitkän kaavan viimeistelty illalliskokonaisuus. Sisältää viisi ruokalajia.

KLASSIKKO Perinteinen kolmen ruokalajin kokonaisuus, jonka voi koota kahdesta eri alku-, pää- ja jälkiruoasta.

POSTRES Jälkiruokien maailmaan suuntautuva aisteja hivelevä makumatka, joka yllättää vaativimmankin herkkusuun.

tarjoilemme ateriakokonaisuuksia
ainoastaan koko pöytäseurueelle


06112214515317.gif
Tässä ravintolan nimi kertoo kaiken, Merimakasiini.
Vaikka me asuttiin ihan vieressä tosi pitkään, niin ei me taidettu käydä siellä kuin kerran. Jotenkin ei sytyttäny meitä, mutta ilmeisesti monia muita.

06033112573772.jpg
Yks paikka minnemä oon yrittäny mennä tosi pitkään on Wellamo Katajanokalla, ihanan persoonallinen. Soon aina vaan niin täynnä.

Tää on kyllä ihme juttu että löysin tän ravintolan hakusanalla kalaravintola.  Tori. Parasta siinä ehkä on kesäterassi. Siinä on jotain kaupunkimaista ilman että on liian meluisaa ja liikennellistä. En kyllä tiedä että voiko sinne tehdä pöytävarauksia.

Mitä mietin ihan ekana vaihtoehtona oli Ristorante Gastone. Siellä on mekamakee kokonaisena grillattu kala, jota en oo kyllä koskaan syöny. Siellä on niin paljon muuta hyvää.

Tässä surffaillessa mietin muita vaihtoehtoja ja sit tuli mieleen Ravintola Loft.

Siis aivan liikaa tosi mielnkiintoisia kapakoita tässä kaupungissa ja aina me vaan syödään samoissa mestoissa, niinku Kok Thai Runskil 56ssa tai Satkar, nykyisin siinä Tennispalatsin vieressä. Satkarissa oli kyllä ei niin hyvä lounas viimeeks, mutta kun on syöny niin monta kertaa nin hyvää, nin ei yhdestä kerrasta masennu.