Meidän mökki on 11,5 m2. Siinä on hyvä ilmanvaihto (hatarat seinät), toimiva lämmitys (kamina Jotul joka lämmittä max 90 m2) ja loistava pohjaratkaisu (kaikki samassa tilassa, hieman päällekkäin). WC on liikkuteltava (pissiämpäri) samoin keittiö (grillissä on rullat alla, muurikan ja hiiligrillin voi sijoittaa aina tuulista riippuen). Apukeittiö on pihalla (älyttömän hieno tiskikatos kierrätyslaatikkoineen)

Mutta esikuvani on Martta. MarthaStewart-744127.jpgTässä tapauksessa Martha Stewart. Kodin jumalatar, joka sisusti vankilasellinsäkin
.41935jOqn_w.jpg

MarthaStewart.gif

Martha%20Stewart%27s%20New%20Digs.jpg
Taas on tullut luettua kuinka MS on laittanut vierasmajansa Mainessa ihan uudella värillä, iiiihanan vaaleanpunaiseksi. Mutta ei hätää. Onneksi Marthalla on monta kotia ja kavereitakin joiden pytinkejä esitellä. Mökkimme ei tarvitse dippautua sokerikuorrutukseen. Nyt on aika tutkailla joitain vanhempia lehtiä ja virittäytyä Uuden Englannin ilmaviin tunnelmiin. Unelmana on nääs elintasosiipi. Ok, isoin unelma olis yks toinen tontti alueellamme. Siinä on hieno nurmikenttä ja kamala röttelö. Katepillaria ei kauheasti tarvita kyseisen mökin purkamiseen. Paha Susi saisi se puuhkaistua yhdellä henkäyksellä. No, kyseinen porukka leikkaa nurmensa sen verran ajallaan ja viettää ainakin kolme iltaa kesässä siellä, että lienee parasta keskittyä omaan palstansa parannuksiin.

Martha antaa muuten myös puutarhanhoito neuvoja. Missään en ole kyllä nähnyt kohtaa "näin laitat kukkapenkin matalaksi ja kylvet nurmikkoa". Onneksi naapurit tekivät niin ja antoivat siten inspiraatiota ja uskallusta tuhota jotain jo olemassaolevaa. Toinen naapurimme on tänä keväänä alkanut kunnostaa 8 kesää tyhjillään ollutta röttelöään. Mökin nostaminen ja suoristaminen saa ihmeitä aikaan. Ja naapurikin alkaa katsoa omaa mökkiä sillä silmällä. Niin, mökkimme kaipaisi pientä liftiä. Face lift on yksi muoto, mutta jos aloittaisi tässä tapauksessa sillä että lisäisi ilmatilaa mökin alla. Vuorauslaudat mätänevät alhaalta, mutta tarina ei kerro milloin ne on siihen laitettu (esim 30 luvulla?) ja millä niitä on pahoinpidelty (lateksimaalia?). Ehkä on ihan normaalia että pientä vaihtoa oliskin aika tehdä.

No miten tähän tuo otsikon elintasosiipi ja naapurin kukkapenkit liittyvät? Hyvin ja hienosti. Päivän visio: Otetaan yksi mökki. Laitetaan kukkapenkkiä matalaks ja siirretään parit perennat muualle. Nostetaan mökkiä. Todetaan että ei oo pohjalaudat mätiä (miten ne vois olla, noin hatarassa mökissä) ja rullataan mökkiä noin 1 tai 1 1/2 metriä länteen. Ai miksi vai? no siksi että voidaan toiseen päähän taloa virittää olohuone/keittiö. Jotta olis muutakin kuin sänky jossa olla ja istuskella. Mulla on unelma kahden savun talosta, mutta se saattais olla hieman liiottelua. Toisaalta eihän niitä molempia tarttis aina lämmittää. Mutta oikee hella ois komee. Rapid20.jpg tai

tai Pienivalurauta.JPG
Tän sais yllättäen edullisemmalla perheMai.JPG

Tää olis 650E 382_0
Mut ei siihen tuo pelkkä rullailu riittäs. Tarttis 2-3m uutta seinää pykätä pystyyn. Unelmoin jo lasikatosta pohjoseen, mutta Inkku käytännön miehenä sen idean jo hylkäs. Vuotaa kuulemma aina. Toinen visio on Bottan vanhat käytävän ikkunat yhtenä seinäpalikkana. huh huh, sen päivän kun nään.

Sitä ootellessa kesäpäivän vietto sängyllä kirjaa lukien pikku päiväunia otellessa, tuulen löyhytellessä verhoja ei ole yhtään hassumpaa.