Herkullinen ruoka joka on vielä parempaa seuraavana päivänä (jos sitä sattuis jäämään).

2-300g Pastaa, esim fusilli, penne, elbow, mieluusti tummaa, kauraa tai jotain muuta terveellistä
1 prk valion 3 juustoa kermaa (10%)
punasipulia, 1 iso tai monta pientä
balsamico, sherry tai punaviinietikkaa (Ei sitä hienoa ja kallista)
kikherneitä purkki tai esim beluga linssejä (keittoaika 20 min)
1 prk tonnikalaa (paloja öljyssä, ellet oo laihiksella)

jos sattuu olemaan niiin esim kaprista, latva-artisokkaa, oliiveja, rucolaa, tomaattia, kurkkua, kananmunan lohkoja, omenaa paloina, etc.

  • Keitetään pasta al dente, huomaa että pehmenee lisää kun kaadettuas vedesn pois lisäät kerman ja annat imeytyä/ tekeytyä
  • pilko sipuli, aika pieneks, laita kulhoon, löräytä viinietikka päälle, anna tekeytyä = pehmentää ja taittaa pahimman kirpeyden sipulista
  • sekota linssit/kikherneet sipulin joukkoon, anna tekeytyä taas vähän ellei sulla oo ihan karmiva nälkä
  • lisää pasta ja tonnikala, sekoita
  • VALMIS, ellet sitten tuunaa ko tarjoilua hieman lisää. Viimeeks meillä oli artisokkaa kaapissa, nam. Sitä ennen tomaattia ja rucolaa- iiihanaaa!
Liitän kuvan kunhan seuraavan kerran taas teemme